ClownerieDag met Ton Kurstjens te Wiekevorst België

Een dagje clownerie met Ton,waarbij je op zoek gaat naar de echtheid, de transparantie van je clown. Zalig spelen en ontdekken...

Een clown is iemand die onbevangen op zoek gaat naar contact, naar mensen die hem kunnen helpen om vooruit te komen in de wereld. Hij is kinderlijk en moet nog veel ontdekken en leren, maar daartoe is hij graag bereid. Hij zegt onvoorwaardelijk 'ja' tegen alles wat hij op z'n weg tegenkomt. Daarin schuilt zijn ontembare kracht. Met tomeloze energie gaat hij 'ten aanval' .Natuurlijk met wisselend succes, maar eventuele teleurstellingen duren nooit lang en door zijn eindeloze creativiteit ziet hij iedere keer weer nieuwe oplossingen.

Het mag duidelijk zijn dat clownerie niet alleen de buitenkant is die je ziet, rode neus, vreemde kleding, bonte schmink. Bij clownerie ga je op zoek naar eigenschappen van jezelf die je uitvergroot laat zien. De clown is iemand die zijn kwetsbaarheid toont en daardoor ontroert. Hij spiegelt ons zoeken in dit leven naar echtheid, met alle innerlijk processen die daaraan verbonden zijn.

Wanneer deze gedachten je aanspreken, ben je van harte welkom bij de clownscursus. Clownservaring is niet nodig: enthousiasme en een positief gevoel voor humor wel. Samen gaan we op zoek naar de gedachten en het daaruit voortvloeiende handelen van een clown. Dit alles vanuit ieders eigen ervaringen en belevingswereld. Tragiek, onnozelheid, blijdschap, humor, wanhoop en ontroering.. zoveel mogelijk benaderd vanuit non-verbale clownerie.

Items die aan bod komen zijn:
Spelen vanuit eigenheid en plezier
Contact maken met je innerlijke kind
Openheid en hartscommunicatie
Voelen en delen
Welke clown ziet er in jou?

------------------------------------------

Ton Kurstjens speelt al sinds 1983 als clown. Tot1991 werkte hij met Frans Custers onder de naam 'Duo het elftal', vanaf 1991 tot 2002 met Annet van Zeijst onder de naam 'Duo Biek'.
Momenteel treedt hij solo op. Zijn werkwijze is het improviserend spelen tussen het publiek. Hij heeft optredens verzorgd in Nederland, Belgie,Duitsland, Frankrijk, Italie, Oostenrijk, en Zwitserland. Hij is de regisseur van het clownstheaterprogramma 'Met de neus op de planken' Van zijn hand zijn verschenen de clownsboeken 'De clown, een wandelend hart' en 'de clown, het innerlijk kind' (verkrijgbaar via de mail)
De clownscursussen voor particulieren zijn gestart in 1989 en worden gegeven in Nijmegen. Uitgangspunt is clownen vanuit je eigenheid in samenspel met anderen. Er zijn diverse weekenden.
Http: www.clownerie.nl
Zo :Groetjes Nancy

De cursus gaat door op zaterdag 22 augustus 2009.
Welkom vanaf 9.30u We gaan van start om 10 u. De cursus duurt tot 17 u.
Boterhammekes meebrengen voor s'middags. Koffie en thee is voorzien.
Als je een clownsneus hebt mag je die meebrengen, zoniet kan je er bij Ton een lenen.
Inschrijving:
Reine De Ceulaer LA VIA
Herenthoutseweg 21
B - 2222 Wiekevorst
tel. 014/26 33 16
gsm.0497/12 51 24
mail: reine@telenet.be

of Nancy Peeters 014 515893


Kostprijs: 65 euro voor de cursus + 5 tot 10 euro voor de zaalhuur ter plaatse te betalen.
De cursus gaat door bij min 8 personen tot 16 personen max.

Geen opmerkingen: