MasterClass met Tom Roos (Wurre Wurre)

INTERNATIONALE CLOWN MASTERCLASS
TE GENT(BELGIE)
MET TOM ROOS
Van 5 tot 14 augustus 2013
De Minimalistische Clown:
Eerste etappe: afbraak
Via eenvoudige oefeningen halen we weg wat teveel is, wat ons beperkt, wat ons keurig houdt; we verwijderen onze façade, ons harnas. Wat tevoorschijn komt is een broze versie van onszelf, opener en naïever. De wereld is nieuw, zonder duidelijke scheidslijn tussen de realiteit en de verbeelding. We beleven een fundamentele “ja”, naar die wereld die we opnieuw gaan verkennen. Een fundamentele “ja” naar het publiek, deelgenoot in ons spel, samen, hier en nu.
Tweede etappe: opbouw
Vanuit onze eigen aardigheden die we hebben ontdekt in de eerste etappe gaan we vormgeven aan ons personage, zijn stap, zijn stem, zijn tics, zijn ritmes. We werken voor elke deelnemer toe naar een uitgewerkte(korte) sketch, solo, duo,of trio.
Deze kleine werkjes willen we voorstellen aan een publiek op de laatste dag van de stage.
Om deel te nemen aan de stage is spelervaring vereist
Tom Roos
Geboren in 1954 in Zuid Afrika.  Richt in 82 het gezelschap WurreWurre op, vereniging ter veredeling van het nutteloze, samen met Philippe de Maertelaere en de hond Boost. Sindsdien speelde hij wereldwijd in theaterzalen evenals op straten en pleinen. Hij is daarnaast ook docent en regisseur(specialiteit: clown) in binnen- en buitenland. Sinds 2000 werkt hij regelmatig in Soweto(Z-Afrika) om er theatervoorstellingen te maken met jongeren in de ghetto’s, en deze succesvol in Europa te voor te stellen. De nieuwste voorstelling van Wurre Wurre: “WürreWürre” was vorig jaar de hele maand juli in Avignon te zien en toert sindsdien wereldwijd.
Kostprijs voor deelname : 600€ maximum aantal deelnemers :15
Plaats, Circuscentrum, Vlaams Centrum voor Circuskunsten vzw
Dok Noord 4 F 001 - 9000 GENT
Inschrijving: stuur een CV naar tom.roos1@gmail.com

Geen opmerkingen: